tirsdag den 25. august 2015

Stenalderknækbrød/kiks


Stenalderknækbrød


1 dl sesamfrø
1 dl birkes
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
2 spsk. loppefrøskaller
1 spsk. chiafrø
3/4 dl olivenolie
1-2 tsk. flagesalt, efter smag
Vand

Rør alle, kerner og skaller sammen med olie og salt. Tilsæt vand gradvist mens du rører. Du skal ende med en tyk, tyk grødagtig dej. Lad dejen hvile lidt og tilsæt evt. lidt ekstra vand, om nødvendigt.
Smør dejen ud i 1/2 cm tykt lag på bagepapir og bag den i ovnen ved 150 grader til du har et gyldent og sprødt resultat.
Lad knækbrødet køle af og knæk det så i passende stykker som opbevares i en lufttæt dåse. Vil du have helt ens stykker, så skæres de nemmest mens "knækbrødspladen" stadig er godt lun.

4 kommentarer:

  1. Hej,
    Hvor lang tid skal de bages?

    SvarSlet
  2. Svar
    1. Det afhænger jo af hvor tykke du laver dem og af din ovn, så hold øje med dem. Jeg plejer at give mine ca. 20-30 minutter. De skal begynde at tage farve og blive hårde, men de må ikke blive for mørke, så bliver de bitre.

      Slet